Kinderen

Jaarlijks zijn 70.000 kinderen betrokken bij een echtscheiding en dit kan ingrijpende gevolgen hebben. Er is de laatste tijd veel aandacht voor de positie van kinderen als hun ouders uit elkaar gaan. Als er sprake is van ruzie of zelfs van een vechtscheiding, kan dit ingrijpende gevolgen hebben voor het welzijn van kinderen. Het is daarom belangrijk om hier zorgvuldig bij stil te staan. Dit geldt niet alleen voor de ouders, maar ook voor de advocaat of mediator die ingeschakeld wordt. Wij vinden de positie van kinderen heel belangrijk en wij proberen ouders ervan te overtuigen dat zij beslissingen nemen die ook in het belang van hun kinderen zijn. Onze advocaten hebben hiervoor ook trainingen gevolgd. Het is raadzaam dat u samen met de kinderen praat over de scheiding. Er is een aantal handige boeken die u kunt raadplegen alvorens een gesprek met de kinderen te voeren. Enkele tips:

  • Marsha Pinedo en Petra Vollinga, Aan alle gescheiden ouders;
  • Petra Vollinga, Het Grote Co-Ouder Doe Boek;
  • Cees van Leuven en Annelies Hendriks, Kind in Bemiddeling;
  • Ed Spruijt, Scheidingskinderen.

Villa Pinedo

Ons kantoor draagt stichting Villa Pinedo een warm hart toe (www.villapinedo.nl). Villa Pinedo is de plek in Nederland waar kinderen van gescheiden ouders hun ervaringen delen, elkaar adviseren en steunen. Daarnaast maken de ervaringsdeskundige jongeren van Villa Pinedo volwassenen bewust van wat er in hun hoofd en hart omgaat. Villa Pinedo werkt zo samen met jongeren aan gedragsverandering van ouders, in het belang van het kind. Villa Pinedo heeft een online workshop ontwikkeld “Voor alle gescheiden ouders”. Deze workshop duurt zes weken en u ontvangt iedere week filmpjes en opdrachten waarin kinderen van gescheiden ouders hun ervaringen kunnen delen en advies geven. De opdrachten zijn gemaakt door kindertherapeuten van het Lorentzhuis.  Ons kantoor biedt deze workshop aan alle gescheiden ouders kosteloos aan.

Het kan ook zijn dat u gerichte hulp nodig heeft van een orthopedagoog of een kinderpsycholoog. Ons kantoor werkt met een aantal vaste deskundigen samen.

 

Actualiteiten

Volg De Boorder Schoots op Twitter

Volg @dBoorderSchoots op twitter.

 © 2017 De Boorder Schoots Algemene voorwaarden
Webdesign: JHmedia