Ondernemers / DGA

Een echtscheiding is voor een ondernemer vaak extra ingewikkeld en kan verstrekkende financiële gevolgen hebben. Zo kan de andere echtgenoot recht hebben op de helft van de waarde van de onderneming, kunt u alimentatieplichtig zijn en kan het zijn dat de in de onderneming opgebouwde pensioenaanspraken verdeeld moeten worden.

Deskundige begeleiding

Deskundige begeleiding is hierbij onmisbaar, omdat de waarde van een onderneming vaak moeilijk te bepalen is en er discussie kan ontstaan over het inkomen waarmee rekening moet worden gehouden bij de vaststelling van de alimentatie. Vaak hebben ondernemers voor hun huwelijk huwelijkse voorwaarden laten opstellen om het bedrijf in geval van echtscheiding buiten schot te laten. Het komt regelmatig voor dat de huwelijkse voorwaarden niet voldoende duidelijk zijn geformuleerd en het (familie)bedrijf toch op de een of andere manier met de andere echtgenoot moet worden verrekend of verdeeld. Ook in de rechtspraak is de bedoeling van (gewezen) echtgenoten steeds belangrijker geworden en deze bedoeling kan de huwelijkse voorwaarden soms opzijzetten.

Ruime (proces) ervaring

Ons kantoor is bij uitstek gespecialiseerd in het het begeleiden van de echtscheiding van een ondernemer. Ons kantoor heeft ruime (proces)ervaring op dit gebied en wij werken nauw samen met deskundig fiscalisten en register-valuators om uw scheiding tot een goed einde te brengen. Neem contact op met een van de partners van ons kantoor, als er een onderneming in het spel is.

Actualiteiten

Volg De Boorder Schoots op Twitter

Volg @dBoorderSchoots op twitter.

 © 2018 De Boorder Schoots Algemene voorwaarden
Webdesign: JHmedia